Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Himalája

2011.08.11

India északi részét a Világ legmagasabb hegysége, a Himalája foglalja el. Kialakulását 80 millió évvel ezelőttre teszik, amikor a Hindusztáni félsziget az ősi déli kontinenstől elszakadva hosszú útjára indult a Föld óceánjában, majd hatalmas ütközéssel nekicsapódott az északi kontinenshez. Ebből az ütközésből keletkeztek a Himalája hegyóriásai és a Világ legmagasabb hegycsúcsa a Mount Everest (8848m).
Indiában a legmagasabb hegycsúcs a Nyugat Bengálban fekvő Khangchendzonga, 8598 m.


A Himalája hófödte hegycsúcsai és szubtrópusi erdejei számos élményt tartogatnak az idelátogatók számára:

Dharamsalában települt le az otthonából elűzött tibeti kormány, itt él Őszentsége a 14. Dalai Láma és Őszentsége a 17. Karmapa is. Számos kolostor bújik meg magányosan a hegyek között, ahol a megvilágosodott vagy megvilágosodást kereső papok , guruk és lámák mormolják napi imájukat és merülnek el akár hetekig is tartó meditációjukban.
Ha utunk során megvilágosodni ugyan nem is fogunk, a környékből áradó pozitív energiáknak és nyugalomnak köszönhetően átélhetjük a tökéletes békességet és       lelassí thatjuk magunkat hétköznapi, rohanó világunkhoz képest.Ha szeretnénk elsajátítani a spirituális tudományok egyikét, Dharamsala a tökéletes hely hozzá: Több évtizedes tapasztalattal rendelkező guruktól különböző meditációs technikákat tanulhatunk, jóga tanfolyamokon vehetünk részt, megtanulhatjuk az energiákkal való gyógyítás tudományát vagy elleshetjük a tibeti konyha csínyját-bínját.

Az aktív pihenés szerelmesei is megtalálhatják a kedvükre való elfoglaltságot. Egy- vagy többnapos gyalog- vagy kerékpáros kirándulásokra indulhatunk a hegyek közé, kipróbálhatjuk a vadví zi raftingot, de akár síelhetünk is a Himalája lejtőin.Darjeeling teaültetvényekkel borított hegyoldalait csodálva elfogyaszthatjuk életünk legzamatosabb teáját, majd ellátogathatunk a nagy magyar orientalista tudós, Körösi Csoma Sándor sírjához.
A télen leesett hó olvadása után június körül megnyitják a magashegyi utakat, igy eljuthatunk Manila óriás lucfenyős erdeibe, majd északra folytatva hajmeresztő szakadékok mellett tekergő szerpentineken keresztül Leh buddhista városába.

 

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Október / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 99813
Hónap: 1292
Nap: 31